Политика на приватност

Датум на стапување во сила: 13/4/2024

Оваа Политика за приватност опишува како SensualFeels („ние“, „нас“ или „наше“) ги собира, користи и ги открива вашите лични податоци кога ја користите нашата веб-страница (www.sensualfeels.com), мобилната апликација (www.sensualfeels.com) (колективно, „Услугите“), или да комуницирате со нас на кој било друг начин. Посветени сме на заштита на приватноста на нашите клиенти и почитување на сите важечки закони и прописи за заштита на податоците, вклучително и Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR).

1. Лични податоци што ги собираме

Можеме да ги собереме следниве видови лични податоци за вас:

– Контакт информации: Име, адреса на е-пошта, телефонски број, адреса за наплата, адреса за испорака.

– Информации за сметката: корисничко име, лозинка (хаширани и солени), историја на купување, списоци со желби.

– Податоци за користење: Информации за тоа како ги користите услугите, како што се историја на прелистување, барања за пребарување, IP адреса, тип на уред и активност на прелистување.

– Податоци за интеракција: Информации за вашите интеракции со нас, како што се прашања за услуги на клиентите, повратни информации и рецензии. Може да собираме и други видови лични податоци со ваша согласност или како што е дозволено со закон.

2. Како ги користиме вашите лични податоци

Ние ги користиме вашите лични податоци за следните цели:

– Да можете да користите и управувате со Услугите, вклучително и обработка на вашите нарачки, испорака на вашите купувања и управување со вашата сметка.

– За да го персонализирате вашето искуство со Услугите, како на пример да препорачате производи врз основа на вашата историја на купување.

– Да ви испраќаме маркетинг и промотивни комуникации, но само со ваша согласност.

– Да одговориме на вашите барања и барања.

– Да се подобрат Услугите и да се развијат нови производи и услуги.

– Да се усогласат со законските и регулаторните барања.

3. Правна основа за обработка на лични податоци

Ние ги обработуваме вашите лични податоци врз основа на следниве правни основи:

Договор: Кога поставувате нарачка или креирате сметка, треба да ги обработиме вашите лични податоци за да ги исполниме нашите договорни обврски кон вас.

Согласност: Ќе ја добиеме вашата согласност пред да ви испратиме маркетиншки комуникации или да ги обработиме вашите лични податоци за други цели кои не се неопходни за извршување на договорот или усогласување со законска обврска.

Легитимни интереси: Можеме да ги обработуваме вашите лични податоци за наши легитимни интереси, како што се подобрување на Услугите, спречување измама и спроведување на нашите услови за користење.

4. Задржување на податоци

Ќе ги чуваме вашите лични податоци онолку долго колку што е потребно за да ги исполниме целите за кои се собрани и за какви било дополнителни цели што се бараат со закон. Потоа ќе ги избришеме вашите лични податоци или ќе ги анонимизираме.

5. Вашите права за заштита на податоци

Имате одредени права според GDPR во однос на вашите лични податоци. Овие права вклучуваат:

– Право на пристап до вашите лични податоци.

– Право на исправка на неточни лични податоци.

– Право на бришење на вашите лични податоци.

– Право да се ограничи обработката на вашите лични податоци.

– Право на преносливост на податоци.

– Право на приговор на обработката на вашите лични податоци.

За да остварите некое од овие права, ве молиме контактирајте со нас користејќи ги информациите за контакт подолу.

6. Безбедност

Преземаме разумни чекори за да ги заштитиме вашите лични податоци од неовластен пристап, откривање, менување или уништување. Сепак, ниту еден интернет пренос или електронско складирање не е целосно безбеден. Затоа, не можеме да гарантираме апсолутна безбедност на вашите лични податоци.

7. Приватност на децата

Нашите услуги не се наменети за деца помлади од 16 години. Ние свесно не собираме лични податоци од деца под 16 години. Доколку сте родител или старател и мислите дека вашето дете ни дало лични податоци, ве молиме контактирајте не.

8. Линкови и услуги од трета страна

Нашите услуги може да содржат линкови до веб-страници и услуги на трети страни. Ние не сме одговорни за практиките за приватност на која било трета страна. Ве охрабруваме да ги прочитате политиките за приватност на која било веб-страница или услуга од трета страна што ја посетувате.

9. Промени на оваа Политика за приватност

Можеме да ја ажурираме оваа Политика за приватност од време на време. Ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница.

10. Контактирајте со нас

Ако имате какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, ве молиме контактирајте не:

По е-пошта: info@sensualfeels.com

Ќе се потрудиме веднаш да одговориме на вашите прашања.